Glasögon

Köp dina glasögon hos Optiker Jahnke i Jönköping

Bågar

Jahnke är en fristående butik, därför kan vi handplocka bågar från både stora modehus och små nischade designers. Hos oss kommer det inte en låda bågar från huvudkontoret, vi gör våra inköp själva på mässor runt om i världen. Och efter 80 år i branschen börjar vi kunna det här med glasögon ganska bra, vi vet hur ett par bra glasögon ska sitta och se ut!

 

Oavsett om du är ute efter handgjorda bågar från Frankrike eller sportglasögon till vätternrundan, så hittar du dem förmodligen hos oss.

Glas

Det är skillnad på glas och glas. Vi är inte låsta till någon enstaka leverantör, utan kan välja fritt bland de bästa glasleverantörernas utbud. Det betyder att vi kan skräddarsy glasen utifrån dina styrkor, behov och önskemål. Ingen enskild glasleverantör är bäst på allt. Vi jobbar med glas från de flesta stora glastillverkare, bla Hoya, Rodenstock, Essilor och Zeiss.

Ambitionen är att ha en bredd med allt från enklare alternativ - till det allra bästa. Gemensamt är att vi alltid lägger våra glaspriser en bit under de rekommenderade priserna. Det gör vi för att vara konkurrenskraftiga och att fler ska ha möjlighet att unna sig riktigt bra glas. För det är skillnad på glas och glas.

Bäst glas hittar du hos Optiker Jahnke i Jönköping
Optiker Jahnke i Jönköping har den senaste utrustningen

Tekniska framsteg

Att mäta fram rätt styrkor är en självklarhet. För att slutresultatet ska bli perfekt måste också styrkan sitta på rätt ställe i glasen, och bågen rätt på dig! 

 • Med hjälp av vår ImpressionIST fotar vi dig i dina nya bågar och mäter ut koordinaterna för dina pupiller. Vi mäter även avstånd mellan öga och glas, bågens vinkel mot kinden samt hur välvd bågen är. Med dessa parametrar blir synkomforten ännu bättre!
   

 • Nu kan du även prova glas i VR, virtuell verklighet, innan du handlar! Genom ett VR-headset simuleras olika glas i olika miljöer och du får en fingervisning om hur olika glas skiljer sig åt.

 • Med DNEye-optimerade glas går det få ännu skarpare kontrast och bättre mörkerseende. DNEye är ett sätt att skräddarsy glasen på en nivå som tidigare inte varit möjlig. Vi är stolta över att vara den enda optikern i Jönköping som kan erbjuda denna teknik!

Solglasögon

Ett par riktiga solglasögon är en snygg accessoar, och med bra UV-filter är det även ett enkelt sätt att skydda ögonen när solen tittar fram. Vi handplcokar solglasögon från bland annat Ray-Ban och Tom Ford.

 

Många solglasögon går att slipa med dina styrkor, nu även flera av de välvda modellerna. Solglasögon går att slipa både med enkelslipade och progressiva glas. Hälsa på i butiken så berättar vi mer!

 

Vi har även Suncovers/Fitovers att hänga utanpå sina befintliga glasögon, samt solglasögon för barn. Många glömmer att barn har känsligare ögon och därför är ännu viktigare att skydda mot solens UV-strålar.

Solglasögon i Jönköping? Hos Optiker Jahnke såklart!
Köp dina sportglasögon hos Optiker Jahnke i Jönköping

Sportglasögon

Sport och träning blir roligare när man har rätt utrustning! Vi hjälper dig hitta rätt passform och färg på glas för att uppnå bästa komfort och kontrast. Många gånger kan man använda samma par sportglasögon i flera olika grenar eller träningsformer. 

 

Flertalet sportglasögon går att slipa med din individuella styrka. Ofta med både enkelslipade och progressiva alternativ. Allt för att skärpan ska bli knivskarp, även i välvda bågar

Night Cover

Många har problem med bländning och sämre kontrastseende vid bilkörning på natten. När det är mörkt ute blir pupillerna större och då ökar mängden sfäriska aberrationer i ögat, synskärpan blir helt enkelt sämre. 

 

Night Cover från Multilens går att sätta ovanpå dina befintliga glasögon och är framtagna för att drastiskt minska dessa bekymmer tack vare: 

 • Filter som filtrerar högintensivt blått ljus från strålkastare och LED-ljuskällor
   

 • Antireflexbehandling för maximal ljustransmission och reduktion av störande reflexer
   

 • -0.25D styrka och för för att kompensera nattmyopi/nattblindhet och svagt gultonad lins för ökat kontrastseende

1995kr

Delbetala

Ibland blir det mycket på en gång. Då kan det vara skönt att dela upp betalningen i mindre bitar! Vi samarbetar med Resurs Bank för att kunna ge smidiga och förmånliga betalningsalternativ. I butiken godkänner du enkelt med ditt mobila BankID, sedan kan du hemma i lugn och ro välja på följande alternativ:
 

 • 3 eller 6 månader, helt avgiftsfritt

 • 12 månader, endast aviavgift 25kr/mån

 • 24 månader, aviavgift 25kr/mån + uppläggningsavg. 300kr.

 

Du kan när som helst betala av mer än det förutbestämda beloppet, och på så vis korta ner avbetalningstiden, utan extra avgifter.