top of page
header_glasogon_jonkoping.webp

Glasögon

Varumärken

Glasögon

web_glasogon.jpg

Sedan 1929 har Jönköpingsborna besökt Optiker Jahnke för att prova ut bågar och glas med gediget hantverk. Som fristående independent-optiker tillhör vi inte någon kedja och väljer själva vilka varumärken som får ta plats i butiken. Vi gör resor till mässor runt om i världen för att handplocka bågar från både stora modehus och små nischade designers. 

Optiker Jahnke är Jönköpings enda auktoriserade återförsäljare av bland annat: Oliver Peoples, Dior, Chloé, Studio Eyewear, Silhouette, Blackfin, Porsche Design och Etnia Barcelona.

Glas

Det är skillnad på glas och glas. Som fristående optiker är vi inte låsta till någon enskild tillverkare, det gör att vi kan skräddarsy glasen så att de fungerar optimalt för just dina ögon och behov. Och eftersom ingen enskild glastillverkare är bäst på allt jobbar vi med glas från alla de ledande tillverkarna: Rodenstock, Essilor, Hoya och Zeiss.

Senare år har vi investerat i ny teknik för att kunna tillpassa biometriskt anpassade B.I.G-glas. Med en DNEye-scanner läser man av dina ögon med över 1500 mätpunkter. Denna data gör det möjligt att förbättra både kontrast, färgåtergivning och mörkerseende. Vi är stolta att vara den enda optikern i Jönköping som kan erbjuda den här tekniken. 

web_glasogon_glas.jpg

Solglasögon

web_solglasogon.jpg

Ett par riktiga solglasögon är en snygg accessoar, och med bra UV-filter är det även ett enkelt sätt att skydda ögonen när solen tittar fram. Vi handplcokar solglasögon från bland annat Maui Jim, Tom Ford, Dior och Oliver Peoples.

 

De flesta solglasögon går att slipa med dina styrkor, både med enkelslipade och progressiva glas. 

 

Vi har även Suncovers/Fitovers att hänga utanpå sina befintliga glasögon, samt solglasögon för barn. Många glömmer att barn har känsligare ögon och därför är ännu viktigare att skydda mot solens UV-strålar.

Sportglasögon

Sport och träning blir roligare när man har rätt utrustning! Vi hjälper dig hitta rätt passform och färg på glas för att uppnå bästa komfort och kontrast. Många gånger kan man använda samma par sportglasögon i flera olika grenar eller träningsformer. 

 

Flertalet sportglasögon går att slipa med din individuella styrka. Ofta med både enkelslipade och progressiva alternativ. Allt för att skärpan ska bli knivskarp, även i välvda bågar

web_sportglasogon.jpg
web_glasogon_morkerseende_morkerkorning.jpg

1995kr

Night Cover

Många har problem med bländning och sämre kontrastseende vid bilkörning på natten. När det är mörkt ute blir pupillerna större och då ökar mängden sfäriska aberrationer i ögat, synskärpan blir helt enkelt sämre. 

 

Night Cover från Multilens går att sätta ovanpå dina befintliga glasögon och är framtagna för att drastiskt minska dessa bekymmer tack vare: 

 • Filter som filtrerar högintensivt blått ljus från strålkastare och LED-ljuskällor
   

 • Antireflexbehandling för maximal ljustransmission och reduktion av störande reflexer
   

 • -0.25D styrka och för för att kompensera nattmyopi/nattblindhet och svagt gultonad lins för ökat kontrastseende

Delbetala

I samarbete med Resurs Bank kan du dela upp betalningen av dina glasögon snabbt och smidigt. När dina glasögon är klara hämtar du dem i butiken som vanligt och efter några klick från vår sida kan du signera delbetalningen från Resurs Bank med ditt mobila BankID. Sedan kan du hemma i lugn och ro välja vilket upplägg som passar dig bäst (6-24 månader).

 

 • Betala hela beloppet månaden efter ditt köp eller delbetala i upp till 6 månader ränte- och avgiftsfritt.
   

 • Ansök om ett konto snabbt och enkelt i butiken med önskat köputrymme, det kostar inget att öppna eller ha ett konto.
   

 • Du kan slutbetala eller betala in mer när du vill – utan avgifter

Image by Boxed Water Is Better
Delbetala
bottom of page