top of page
IMG_7550.JPG

Bara hos
Jahnke

E-eye behandling

E-Eye är en behandlingsmetod för torra ögon. Anledningen till torra ögon är många gånger nedsatt funktion i de meibomska körtlarna som sitter inuti ögonlocken. Dessa körtlar har den viktiga funktionen att producera de fetter som utgör det yttersta lagret i tårfilmen och som smörjer ögats yta vid varje blinkning. Behandling med E-eye syftar till att aktivera körtlarna och öka ögats egen smörjförmåga. 

Tekniken är väldokumenterad och bygger på starka ljusimpulser som riktas mot patientens ögonlock. Det är ofarligt och helt smärtfritt, en del upplever att huden blir varm under behandlingen.

Behandling med E-eye har i studier visat effekt i 80% av fallen redan efter första behandlingstillfället. Man behandlar normalt tre gånger vid tre separata tillfällen, ibland även en fjärde gång. Effekten varar 6-24 månader. Rekommendationen är att i samråd med optiker att göra en ny behandlingen efter ett år för att upprätthålla effekten. 

Kostnad för E-eye behandling är 1800kr/behandlingstillfälle.

Nattlinser (ortho-k)

Vissa jobb kräver glasögon som tål tuffa tag, så att dina och dina medarbetares ögon inte råkar illa ut. Dessa skyddsglasögon måste uppfylla de krav på hållfasthet och tillverkning som defineras i EU direktiv 89/686/EEC. De skyddsglasögon vi tillhandahåller tillverkas av Uvex, och uppfyller dessa högt ställda krav.

Förr såg alla skyddsglasögon likadana ut. I takt med att glasögon i sig blivit en modeaccessoar och glasmaterialen utvecklats så finns det idag mycket att välja på även när det kommer skyddsglasögon. Allt från traditionella metallbågar till sportiga välvda plastbågar och även bågar utan ram runt glasen. 

Skyddsglas går att slipa med såväl enkelslipad, som progressiv och bifokal styrka. 

Image by Kai Dahms

E-Eye behandling

bottom of page