top of page
slider_bigvision2_2021.jpg

B.I.G. Vision

En ny generation glas

B.I.G. Vision är en ny generation glasögonglas som är biometriskt anpassade efter dina ögon. 

Tidigare har man fått göra många antaganden om ögats olika biometriska egenskaper. Med B.I.G. Vision mäter vi i stället av dina ögon i en DNEye-scanner och tillverkar glasen utifrån dina individuella biometriska mått.

Resultatet? Förbättrad kontrast, skarpare syn längre ut i synfältet och bättre mörkerseende.

Den tyska glastillverkaren Rodenstock är pionjärer på området och tagit tekniken från labb till konsument. Kort och gott, vill du ha den bästa optiken ska du välja B.I.G. Vision nästa gång du skaffar nya glasögon.

Oegonmaetning_Rodenstocks_teknik.webp

DNEye

För att kunna tillpassa och tillverka B.I.G. Vision-glas behövs instrument som kan mäta ögats biometri, en DNEye-scanner! 

Något förenklat mäter den ögats längd, avstånd mellan olika brytande ytor inuti ögat, hornhinnans tjocklek och eventuella ojämnheter, samt de allra minsta aberrationerna och hur de påverkas i olika ljusförhållanden. Detta innebär tusentals datapunkter och går inte att mäta manuellt eller med vanlig synundersökningsutrustning.
 

All denna data samlas och läggs som ett lager ovanpå de mer traditionella mätningar vi utför i synundersökningsrummet.

Upplev skillnaden

Med B.I.G. är det inte längre optiken i glasögonglaset avgör hur skarpt du kan se, istället är det ögats anatomi som är den begränsande faktorn. Faktum är att även en person utan synfel i traditionell bemärkelse kan uppleva förbättrad synskärpa med den här tekniken.

Vi är stolta över att vara en av få optiker i landet, den enda optikern i Jönköping, som kan erbjuda biometriskt anpassade glas. Välkommen in så berättar vi mer och gör en individuell biometriskt mätning av dina ögon.

Image by Pouyan Nahed

Bara hos
Jahnke

bottom of page