top of page
J_symbol_box2.jpg

En pålitlig optiker för terminalglasögon i Jönköping

Med rätt arbets- och terminalglasögon mår dina och dina medarbetares ögon bättre. Ögonen blir inte lika lätt trötta och det blir mer ergonomiskt för axlar och nacke, vilket gärna leder till bättre koncentrationsförmåga och i förlängningen bättre arbetsresultat. 

Våra optiker är specialutbildade inom synergonomi och arbetsmedicin och har kunskap både inom vilka glas som passar för vilka sitationer, och även tips på vilka åtgärder man kan göra på arbetsplatsen för att förbättra synergonomin för den enskilda medarbetaren.

Terminalglasögon

Bildskärmsarbete är synkrävande. Utan rätt glasögon är det lätt att man får besvär med huvudvärk, även ljuskänslighet, sveda och gruskänsla är vanligt. Vid bristfälliga synförhållanden rättar man instinktivt in kroppen för att kompensera detta, vilket kan leda till arbetsställningar som kan ge belastningsbesvär i form av värk i nacke, rygg och axlar. 

Med rätt glasögon framför skärmen får du en mer ergonomisk kroppshållning och ett bekvämare seende. Till skillnad från t.ex progressiva glas så är terminalglas slipade med fokus på skärmavstånd, och du slipper "leta" i glaset för att hitta skärpan.

Det finns terminalglas som fungerar endast på skärmen och för läsning, men också med skärpa på längre avstånd. De sistnämnda kallas ibland för rumsprogressiva glas. 

Optiker Jahnke i Jönköping samarbetar med ögonläkare

Skyddsglasögon

Gör en synundersökning hos Jönköpings mest pålästa optiker, Optiker Jahnke

Vissa jobb kräver glasögon som tål tuffa tag, så att dina och dina medarbetares ögon inte råkar illa ut. Dessa skyddsglasögon måste uppfylla de krav på hållfasthet och tillverkning som defineras i EU direktiv 89/686/EEC. De skyddsglasögon vi tillhandahåller tillverkas av Uvex, och uppfyller dessa högt ställda krav.

Förr såg alla skyddsglasögon likadana ut. I takt med att glasögon i sig blivit en modeaccessoar och glasmaterialen utvecklats så finns det idag mycket att välja på även när det kommer skyddsglasögon. Allt från traditionella metallbågar till sportiga välvda plastbågar och även bågar utan ram runt glasen. 

Skyddsglas går att slipa med såväl enkelslipad, som progressiv och bifokal styrka. 

Kontakta oss

Optiker Jahnke hjälper flera stora och små företag med såväl terminalglasögon som säkerhetsklassade skyddsglasögon. Skaffa en pålitlig partner du också, kontakta oss med dina behov och önskemål så tar vi fram ett förslag på lösning och offert.

Optiker Jahnke AB, Box 2214, 55002 Jönköping

Tel: 036-710643

Mail: info@jahnke.se

Tack! Vi hör av oss till dig inom kort

För företag

bottom of page