top of page

Linser

Synundersökning för linser gör du hos Optiker Jahnke i Jönköping

Testa linser för alla tillfällen

Nu för tiden finns det linser för nästan alla åldrar och synfel. Eftersom Jahnke är en fristående butik är vi inte låsta till någon enskild linsleverantör. Därför kan vi prova ut precis de linser som passar just dina ögon bäst.

På senare år har det blivit populärt att som glasögonbärare använda linser vid speciella tillfällen. I dag finns det endagslinser som täcker de flesta synfel, både med progressiv styrka och för astigmatism.

Är du nyfiken på att börja med linser rekommenderar vi dig att testa vårt prova-på-paket. I det ingår allt du behöver för att komma igång för endast 795kr.

Linsboxen

I dag har de flesta utav oss fullt upp att få ihop det berömda livspusslet. Att ha linser hemma och hålla koll på när man undersökte ögonen senast är inte "top of mind" alla gånger. Känner du igen dig?


Med Linsboxen får du linserna hemskickade månadsvis direkt hem i brevlådan, så att du kan fokusera på annat.

 • Linser månadsvis fraktfritt hem i brevlådan

 • Fria synundersökningar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid

 • 50% rabatt på linsvätska

 • Allt till en låg månadskostnad

Det tar bara några minuter att teckna och betalningen sker via autogiro. Och som vanligt har du oss nära till hands om du råkar få något i ögat eller tappar bort en lins!

Image by Bundo Kim

Bara hos
Jahnke

Sugen på att testa linser? Välkommen till Optiker Jahnke i Jönköping

980kr

Börja med linser

De flesta med glasögon har tänkt tanken, hur det skulle vara att bära linser. Kanske har du testat för många år sedan, men slutat för att linserna inte var lika sköna som de är idag.

På Jahnke vill vi att det ska vara lätt att prova linser. Kanske är det inget du kommer ha för jämnan, kanske blir det bara linser som gäller. Man vet inte förrän man provat!

 

Vårt prova-på-paket:

 • Syn- och ögonundersökning

 • Mjuka linser, linsvätska och tillbehör

 • Hanteringsträning ihop med oss

 • Uppföljningsbesök

Nattlinser (Ortho-K)

Sov bort din närsynthet med nattlinser. Nattlinserna formar om hornhinnan i ögat under natten så du ser skarpt hela dagen utan några linser i ögonen.

 • Bra vid torra ögon

 • Bra alternativ om du arbetar i torr/dammig miljö

 • Bra till dig som är aktiv och tränar/sportar mycket

 • Bromsa stegrande närsynthet hos barn och ungdomar

Prova nattlinser, bara hos Optiker Jahnke i Jönköping

Bara hos Jahnke

Nattlinser kan korrigera närsynthet upp till -4.50 dioptrier och en astigmatism upp till ca -1.50 dioptrier. Linserna skräddarsys utifrån ditt synfel och en detaljerad topografisk scanning av hornhinnan. Linsen formar om ögat under natten och fullt resultat uppnås efter ca 14 dagar, beroende på ålder och synfel. Effekten är helt reversibel, slutar man använda linserna återgår hornhinnan till sin naturliga form.

Flera studier visar att användning av nattlinser kan bromsa utvecklingen av närsynthet med upp till 50% jämfört med vanliga linser eller glasögon.

 

Utprovning av nattlinser kostar 2500kr. Allt ingår. Linserna hyr du sedan utav oss till en kostnad av 390kr/månad. Fria undersökningar samt nya linser varje år ingår. Kostnad för linsvätska tillkommer.

Linsboxen
Nattlinser
bottom of page