slider_bigvision2_2021.jpg

B.I.G. Vision + DNEye

Skarpare syn än någonsin

B.I.G. Vision är en biometrisk optimering som möjliggörs i den senaste generationen glas. Genom att göra en 3D-mätning av dina ögon i en DNEye-scanner skräddarsys glasen på en nivå som tidigare inte varit möjlig. Det är först nu du kan utnyttja 100% av din synförmåga.

Den tyska glastillverkaren Rodenstock är pionjärer på området och tagit tekniken från labb till konsument. Vill man ha den bästa optiken så ska glasen vara DNEye-optimerade, helt enkelt.

Oegonmaetning_Rodenstocks_teknik.webp

Bara hos
Jahnke

DNEye

Är vägskyltarna är svåra att tyda när du kör bil på kvällen? DNEye-scannern tar fram ditt ögas "fingeravtryck", skräddarsytt bara för dig. Den mäter din synförmåga i både ljusa och mörka förhållanden och kan hitta även de allra minsta synfelen. Detta gör det möjligt att utnyttja 100% av din synförmåga.

  • Skarpare kontrast

  • Bättre mörkerseende

  • Klarare färgåtergivning

Hur funkar det?

Med DNEye-tekniken scannar vi dina ögon och mäter upp individuella aberrationer under olika ljusförhållanden. Aberrationer (högre ordningen) är synfel så små att de inte går att mäta manuellt. 

Resultatet från scanningens 1500 mätpunkter slås samman med optikerns värden. Resultatet är den skarpaste bild din näthinna klarar av att producera. 

Image by Pouyan Nahed

Upplev skillnaden

B.I.G. Vision-glas innebär många fördelar. Bilden blir skarpare både i ljus och mörker, minskad bländning, samt kontraster och färgåtergivning förstärks. 

Det går att DNEye-optimera både enkelslipade och progressiva glas. Studier visar att aberrationerna sammantaget utgör ca 10% av det totala synfelet i ett genomsnittsöga.

Välkommen in så berättar vi mer och gör en individuell 3D-scanning av dina ögon.