slider_solkampanj2021.jpg

Din optiker i Jönköping

IMG_5383.jpg

Optiker Jahnke är en fristående och nytänkande optiker mitt i Jönköping city.

Detta är butiken för dig som vill ha en noggrann synundersökning av Jönköpings mest pålästa optiker, köpa kontaktlinser över disk, eller bara vill ta en espresso och inspireras av det senaste glasögonmodet från både stora modehus och små oberoende glasögontillverkare.

Boka tid för synundersökning med legitimerad optiker för glasögon, linser och fördjupande ögonhälsoundersökning och synintyg för körkort.

Därför väljer många Optiker Jahnke:

Kompetens
 • Här möter du stans mest pålästa optiker som har både tid och möjlighet att lyssna in dina behov och ge dig bästa hjälp
   

 • Över 90 års erfarenhet och med en yrkesstolthet som sitter i väggarna
   

 • Årliga investeringar i nya instrument och långt samarbete med utvalda ögonläkare

Valfrihet
 • Som fristående aktör är vi inte låsta till någon enskild leverantör och kan handplocka de glas- och linstyper som passar dig bäst
   

 • Bas eller premium? Välj bland allt från enklare alternativ till det allra bästa
   

 • Ett levande sortiment med noga utvalda bågar från både stora modehus och små nischade märken

Omtanke
 • Ingen stress, här får du 45 minuter i lugn och ro med din optiker
   

 • Egen verkstad för reperationer, justeringar och inslip av glas i egna bågar
   

 • Nöjdhetsgaranti. Vi är genuint måna om att du är nöjd och finns där för dig även efter besöket

Upplev DNEye

Med DNEye-teknik i dina glas kan du utnyttja 100% av din synpotential. Säg hej till skarpare kontrast, bättre skärpa och mörkerseende. 

Glasögon, brillor, glojärn

You name it! Glasögon är ett hjälpmedel som på senare år utvecklats till en trendstark accessoar som vi har ett i det närmaste osunt intresse för.

Som fristående butik är vi inte låsta till enstaka varumärken eller leverantörer. Vi har förmånen att kunna handplocka glasögonbågar från både de stora modehusen, och även från mindre oberoende glasögontillverkare. 

Oliver Peoples, Gucci, Blackfin och Studio Wixe är några av våra favoriter just nu! 

e-eye_remsa2.jpg

Torra ögon?

Boka tid för tåranalys! Med specialutbildade optiker och toppmodern utrustning tar vi reda på vad som orsakar besvären och ger dig rätt behandling.

Optiker med gamla anor

retro_jahnke_sepia.jpg

Optiker Jahnke grundades 1929 och är Jönköpings äldsta optikerbutik. Redan då hade Knut Erik Jahnke en vision om att erbjuda kompetens, valfrihet och omtanke - i stället för röda prislappar och snabba synundersökningar. Lika aktuellt nu som då.

Familjeföretaget Optiker Jahnke drivs idag av syskonen Simon och Elin som tar traditionen vidare. Med och ökat fokus på behandling av torra ögon och nya tekniska lösningar breddar vi optikerns roll utöver bara glasögon och linser.

Vi vill skapa en trevlig miljö där kunniga medarbetare får utrymme att bli ännu bättre på de områden de brinner lite extra för, och kan göra mer för dig som kund och patient. 

Synundersökning deluxe

I vår ögonhälsoundersökning samarbetar vi med utvalda ögonläkare för att ge dig en komplett bild över ögats status.

Nyhetsbrev

Optiker Jahnkes nyhetsbrev kommer bara när vi har ett bra erbjudande, event, inspirerande glasögonmode, eller något intressant att berätta.

Nattlinser

Sov bort din närsynthet. Sätt i linserna innan du går och lägger dig, ta sedan ut dem på morgonen. Se klart hela dagen utan glasögon och linser!

@optikerjahnke på Instagram